FAQ

Waar kan ik het boek kopen?

Vanaf 14 januari is het boek verkrijgbaar bij je lokale boekhandel! Mochten ze Vegan Vibes nog niet hebben, dan kunnen ze het boek altijd nog inkopen. Dus vraag er vooral naar! Uiteraard is het boek ook online te verkrijgen.

Klik hieronder op de link om het boek te pre-orderen:

Kan ik een presentatie bijwonen?

Dat kan! Binnenkort zijn er boekpresentaties in Groningen, Hilversum, Den Haag en Utrecht. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie!

Wat kan ik van het boek verwachten?

Vegan Vibes is het meest complete boek over wat plantaardig eten voor jou en de wereld kan doen. In een mooie hardcover uitvoering met maar liefst 300+ full colour pagina’s. Zoals alle boeken van Lisa Steltenpool is ook dit boek een combinatie van informatie en recepten. Het boek leert je van a tot z alles over vegan eten en is daarmee zowel geschikt voor mensen die plantaardiger willen eten tot ervaren vegans die op zoek zijn naar inspiratie en kennis over gezonde voeding.

Inhoudsopgave Vegan Vibes

Na het lezen van Vegan Vibes weet je:

  • Waarom mensen vegan worden en wat vegan inhoudt
  • Waarom plantaardiger eten goed is voor de aarde
  • Wat de misstanden zijn in de huidige vee-industrie
  • Wat plantaardig eten voor jouw gezondheid kan doen
  • Wat macro- en micronutriënten zijn en krijg je inzicht in een volwaardige, plantaardige voeding
  • Hoe een gezond plantaardig dagmenu eruit ziet
  • En nog veel meer!

Ook telt het boek 60 toegankelijke recepten.

Via deze link kan je het inkijkexemplaar downloaden. (hier volgt nog link naar inkijkexemplaar)

Wat voor recepten staan er in Vegan Vibes?

Het boek telt 60 plantaardige recepten, onderverdeeld de categorieën: ontbijt, lunch, avondmaaltijden en extraatjes. Het zijn allemaal complete en volwaardige maaltijden met bij elk recept een mooie foto.

De meeste recepten hebben toegankelijke ingrediënten en zijn niet ingewikkeld om te maken, zoals de boerenkoolstamppot met pittige vegan shoarma, de broccoli-kokossoep en de lazy hummus pasta. Ook heeft het boek een aantal feestelijke opties, zoals de sushi burger en de borrelplank met seitan in een dekentje, spiesjes en de pittig-zoete borrelnootjes.

Recept uit boek

Verder bestaan de meeste recepten voornamelijk uit whole foods, zoals groenten, fruit, noten, zaden, volkoren granen en peulvruchten. Dit is zowel gezond als lekker. Ook heeft het boek een paar (iets) minder gezonde recepten, zoals het amandel-speculoos toetje en de cheeseburger wrap. Mijn filosofie is dan om voor minimaal 80% gezond te eten (zoals volgens de plantaardige checklist uit Vegan Vibes), waarbij je ook ruimte hebt voor ander lekkers.

Wat is vegan?

De definitie van vegan is als volgt:

Vegan is een filosofie en levensstijl waarbij zo veel mogelijk – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren. Dit kan zijn voor eten, kleding of andere doeleinden.

Vegan is dus meer dan alleen eten. In Vegan Vibes bespreek ik enkel vegan eten en daarom zal ik vaak de term ‘plantaardig’ gebruiken. Maar vegan is natuurlijk veel meer dan alleen plantaardige voeding. De hele gedachte bij vegan leven is ook bewust nadenken over kleding (wol, leer, zijde), verzorgingsproducten (is het dierproefvrij?) en vermaak (dolfinaria, stierenvechten, et cetera). Ga naar veganisme.org om meer te leren over de complete vegan levensstijl.

Zijn de recepten glutenvrij?

Grotendeels wel! Veel recepten zijn van zichzelf glutenvrij (bijna 2 op de 3!). De meeste gerechten die wel gluten bevatten zijn eenvoudig glutenvrij te maken door onder andere glutenvrije pasta, granola, noedels en brood te gebruiken. Ook kan je de sojasaus in de recepten eenvoudig vervangen voor tamari. Er zijn slechts enkele recepten die niet glutenvrij gemaakt kunnen worden, dit zijn bijvoorbeeld de twee recepten met seitan: deze vleesvervanger is namelijk gemaakt van tarwegluten.